Academia Victor Hănescu s-a născut din credința că talentul, atunci când este susținut de un antrenament serios, reprezintă secretul succesului fiecărui campion. În România, accesul la sportul de performanță este adesea împiedicat de condiții materiale sau financiare, capabile să demotiveze un copil talentat. Victor Hănescu își amintește cât de mult s-au complicat lucrurile atunci când a hotărât să treacă la următorul nivel:  

„Când am început să urc spre performanță, mi-a fost din ce în ce mai dificil. În principal din cauza lipsei de echipament, nu se găseau rachete, nu existau prea multe săli de sport în care să mă pot antrena pe perioada iernii.” - 
Victor Hănescu
   
Prin intermediul academiei sale de tenis, Victor Hănescu susține copiii talentați care își doresc să atingă performanța și să concureze la nivel internațional. În acest moment, bursierii AVH sunt: Selma Cadar 18 ani, Ana Maria Kiszner 17 ani, Andrada Komarov 11 ani si Vlad Țugulescu 13 ani.
     
Selma Cadar este locul 3 in clasamentul national are 1 punct WTA si a participat la turneul Orange Bowl si la Eddie Herr la juniori. 
Ana Maria Kiszner la 15 ani a castigat primul punct WTA si in acest moment este locul 26 in clasamentul national.    
Andrada Komarov este locul 32 FRT.
Vlad Tugulescu desi este locul 81 in clasamentul  national, determinarea sa si povestea personala l-au convis pe Victor Hanescu sa-i acorde o bursa in cadrul AVH.
                   
Condițiile in care se poate obtine  bursa AVH sunt:
  -       Pozitionare in clasamentul national;
  -       Varsta intre 10 -18 ani;
  -       Selectia se face de catre echipa de specialisti AVH in urma inscrierii jucatorului pe adresa de mail: contact@academiavictorhanescu.ro, unde se vor trimite datele de contact si CV-ul/ informatiile despre nivelul de pregatire al jucatorului.

Va dorim succes si asteptam vesti de la voi!                                
Bucuresti
10
Însorit
VINERI