Mereu sunt întrebat dacă există o anumită vârstă recomandată pentru copiii ce vor să înceapă tenisul de performanță. Răspunsul meu este unul natural, ca tot ce ține de activitatea fizică: sportul este întotdeauna benefic în etapele de creștere și dezvoltare a copiilor! Totuși, tenisul are mai multe avantaje, fiindcă mobilizează atât corpul, cât și mintea, în timp ce te ajută să-ți faci prieteni. Iată care sunt principalele motive pentru care eu recomand tenisul copiilor, adunate din experința mea de pe teren:

În primul rând, tenisul contribuie la dezvoltarea musculară și osoasă în perioada de creștere a copiilor. Începând cu vârsta de 4-5 ani, activitatea fizică ar trebui să devină un obicei în viața celor mici. Importanța unei musculaturi puternice este de necontestat pentru o viață sănătoasă. Atunci când joacă tenis, copilul se mișcă în față și în spate, în stânga și în dreapta și parcurge distanțe considerabile pe teren. Cu timpul, își dezvoltă armonios toată musculatura și dobândește rezistență fizică.

În al doilea rând, tenisul exersează coordonarea și motricitatea. În timpul antrenamentului, copilul va învăța cum să-și coordoneze mâna cu privirea, atunci când trebuie să lovească o minge care vine spre el. Mai mult decât atât, el va judeca viteza și forța mingii, astfel încât să știe când este momentul oportun să lovească. Tenisul crește copii inteligenți!

În al treilea rând, tenisul întărește mintea și dezvoltă simțul responsabilității. Pentru că este un sport individual, transformă fiecare reușită într-o victorie personală. Astfel, tenisul construiește un psihic puternic, iar copilul va începe să își asume faptele și consecințele. 

Nu în cele din urmă, tenisul îl va disciplina și îi va dezvolta capacitatea de a rezolva rapid problemele. Un program ordonat poate avea un impact vizibil asupra copilului, care va învăța valoarea timpul și va reuși să-și prioritizeze activitățile eficient. Perseverența și disciplina nu se învață într-o singură zi. Ele se exersează de-a lungul timpului, iar tenisul reprezintă un bun început!

Cu prietenie,
Victor Hănescu
Bucuresti
10
Însorit
SAMBATA